Terug naar overzicht

Print

Overname MBO door Heidelberg geblokkeerd

De Duitse mededingingsautoriteiten hebben geen toestemming gegeven voor de overname van de fabrikant van afwerkapparatuur MBO door drukpersenbouwer Heidelberg. Beide bedrijven gaan nu zelfstandig door.

  • 8 mei 2019

In oktober kondigde Heidelberg aan een overeenkomst te hebben gesloten om MBO over te nemen. Maar waar toestemming door de mededingingsautoriteiten veelal slechts een formaliteit lijkt te zijn, was dat in dit geval niet zo. Er rest beide bedrijven dan ook niets anders dan zelfstandig verder te gaan.

Het zal Heidelberg naar eigen zeggen niet beletten om door te gaan op de ingeslagen weg: het verder ontwikkelen van zijn afwerkingsportfolio richting industriële productie. Dat betekent onder andere meer transparantie in de controle van zijn afwerkingsapparatuur en systematisch nieuwe verdienmodellen opbouwen voor de groeisegmenten digitaal- en verpakkingsdruk.