Terug naar overzicht

Print

Bijzondere pers voor De Bij

Maandag begint de opbouw van een Heidelberg Speedmaster SX74 bij Drukkerij De Bij. Die is in twee opzichten bijzonder: in het 50x70 cm-formaat wordt tegenwoordig niet veel meer geïnvesteerd en zeker niet in een vierkleurenversie met keertrommel.

  • 3 mei 2019

Directeur Norbert van Schie over de investering: ‘Onze huidige pers draait zo’n tien tot twaalf uur per dag en we hebben er net weer een paar klanten bij. Dus dit was het goede moment om door te pakken. En omdat we veel werk met twee kleuren op beide zijden van een vel draaien – wel zo’n 200 à 300 uur per jaar – keken we naar een vierkleurenpers met keertrommel. Want anders moeten we het 2x doorvoeren en dat kost te veel tijd. Behalve de snelheidswinst van de pers zelf, verwachten we ook een efficiënter en stabieler proces. Door de automatisering van de nieuwe SX74 hebben we kortere instel- en snellere productietijden, dit moet ook resulteren in minder verbruik elektra en papier.

Gevraagd naar zijn ‘geheim’ achter de groei geeft Van Schie aan dat dit vooral in het soort klanten zit: ‘Wij leveren uitsluitend “groen” drukwerk en onze klanten vinden dat belangrijker dan de paar euro meer die ze daarvoor moeten betalen.’

Vanaf 14 mei moet de nieuwe pers operationeel zijn.