Terug naar overzicht

Print

Tweede Colorman voor Weiss-Druck

Na de nieuwe 96 pagina Lithoman heatset offsetpers en de nieuwe binderij nog geen twee jaar geleden, neemt Weiss-Druck in Monschau (bij Aken) deze maand zijn tweede manroland Colorman e:line in gebruik.

  • 2 mei 2019

De nieuwe 32 pagina krantenpers is gelijk aan de eerste, die in 2015 in gebruik is genomen. Hij is nodig omdat Weiss-Druck behalve haar eigen uitgaven ook meer en meer krantendruk van andere uitgevers verzorgd. Naast kranten kan Weiss-Druck ook folders, magazines en brochures volledig in eigen huis kan drukken en afwerken. Met meer dan 500 werknemers bedient de Duitse rotatiedrukker naast haar thuismarkt, Frankrijk en de Benelux.

Over de Colorman e:line

De Colorman e:line bestaat uit 2 druktorens met vouwmachine met geïntegreerde niet nrichting en 2 rollensterren. De machine kan 50.000 omwentelingen per uur produceren. De papierbaan wordt bij een snelheid tot 12,77 m/sec. (46 km/u) bedrukt en kan zo tot 50.000 32 pagina kranten op Berliner formaat in full colour bedrukken. De volautomatische drukplatenwisselaar kan de 128 drukplaten in 3 minuten wisselen en verzekerd hierdoor extreem korte insteltijden. Verder is de Colorman e:line uitgerust met de nieuwste besturings- en regeltechnieken, met rubberdoekwasinrichting en gerobotiseerde papierrollen aanvoer. Deze pers drukt uitsluitend op krantenpapier of gerecycleerd ongestreken papier op het Berliner formaat (31x46cm). Hij kan gekoppeld produceren met de Colorman e:line 1 (zelfde specificaties), waardoor tot 64 pagina’s Berliner-formaat in een keer gedrukt kunnen worden.