Terug naar overzicht

Print

Weert wankelt

Roto Smeets Weert draait nog door. De vraag is: hoe lang nog? Shato Beheer kocht de 72-paginapers uit de Weert-vestiging om te verplaatsen naar Doetinchem. ‘Om de propositie naar de markt nog klantvriendelijker te maken,’ aldus Thom Ringsma van Shato Beheer.

  • 29 apr 2019

Vrijdag einde dag kwam aan het licht dat Shato Beheer uit het faillissement van de Roto Smeets Group naast de activiteiten van Roto-dochter Senefelder Misset ook bij de andere dochter Roto Smeets Weert aankopen had gedaan. Thom Ringsma van Shato Beheer vertelde aan PRINTmatters reuze blij te zijn met de acquisitie en zegt te beseffen dat zij de markt, de medewerkers en uiteraard henzelf alleen een plezier doen wanneer met elkaar rendement gerealiseerd wordt met de activiteiten in deze krimpende markt. ‘Inderdaad hebben wij ook de 72 paginapers van Roto Smeets Weert overgenomen zijn van plan deze te herplaatsen naar Doetinchem om de propositie naar de markt nog klantvriendelijker te maken. We zijn blij met de merken Habo Dacosta en Senefelder Misset en denken dat beide merken zich vanuit hun kracht kunnen focussen op hun specifieke markt en daarmee klanttevredenheid kunnen optimaliseren. Wij hebben de overtuiging dat deze bedrijven zelfstandig hun bestaansrecht kunnen realiseren in de tijdschriftenbranche.’

Onzekerheid
Over het moment van herplaatsing van de overgenomen pers is geen duidelijkheid gegeven. De voorlopige conclusie is dat het al mank lopende Weert na het faillissement ook zijn laatste goede been kwijt is. En dat voorspelt niet veel goeds voor de 125 medewerkers van de rotatiedrukkerij in Weert. Als hen al een mogelijkheid wordt aangeboden, betekent het 150 kilometer heen en idem weer terug per dag, of verhuizen. PRINTmatters sprak vanmorgen ook met Roto Smeets Weert-plantmanager Laurens Veugelers. Vorige week zei hij nog goede hoop te hebben. Vandaag, 29 april, klinkt het anders. ‘Iedereen is nu nog wel aan het werk. Maar het is nog niet helemaal helder wat hier nog overblijft. Dat moet deze week wel duidelijk worden.’ Als de 72-paginapers weg is, blijven er twee nog machines over, een dubbele Rotoman S staan van 48 pagina’s en een Goss M600. Maar zonder een fraai klantenpakket kom je daar niet ver mee. Dit zijn moeilijke tijden voor de Weert-vestiging. ‘Het zorgt voor veel onzekerheid bij de mensen. Formeel is er nog niets aan de medewerkers verteld. Ik ga mensen straks inlichten over de laatste ontwikkelingen. Over de volgorde kan ik alleen zeggen dat ik de communicatie niet goed vind.’

Circle Media
De Roto Smeets Group met de vestigingen Roto Smeest Deventer, Roto Smeets Weert en Senefelder Misset ging ruim een week geleden failliet. De moedermaatschappij van deze groep, Circle Media, kondigde daarna aan dat het besloten had het hele internationale concern op te doeken.