Terug naar overzicht

Print

Sealaprint investeert in digitale UV-spotlak

Sealaprint in Ede investeerde in een digitale UV-spotlakmachine van Duplo. Daarmee biedt de onderneming 2D- en 3D lak aan, vanaf oplage 1. 

  • 26 apr 2019

‘Naast het plastificeren en lamineren van drukwerk in grote en kleine oplagen, kunnen wij onze klanten in huis nu ook snel en vakkundig voorzien van deze prachtige techniek,’ aldus directeur Martin Hoek. De exacte naam van de lakmachine is DuSense Digitale Sensory Coater. ‘Daarmee kunnen wij lakken met een resolutie van 600x600dpi vanaf oplage 1. Hierdoor worden strakkere vormen en lijnen gecreëerd. De speciale camera’s zorgen ervoor dat elk vel afzonderlijk wordt uitgelijnd over het gehele vel. Dit is vooral met geprinte vellen, die vooraf voorzien zijn van speciale registratietekens een groot voordeel.’

Met deze machine kan Sealaprint ook reliëf in de lak aanbrengen. Hoek: ‘We lakken standaard met een hoogte van 20 micron (onze 2D). Dit is beter zichtbaar en voelbaar dan traditionele zeefdruk, dat meestal tussen de 8 en 12 micron hoogte is. Als het meer opdikkend moet zijn, kunnen we strakke en prachtige resultaten behalen met een opdikking tot 80 micron’ Het kan zelfs hoger. ‘Als dat noodzakelijk is bereiken we dat door het drukvel meerdere keren door te voeren.