Terug naar overzicht

Print

Doorstart Senefelder Misset

Shatho Beheer heeft per 25 april overeenstemming bereikt met de curator van Roto Smeets over een doorstart van de op 17 april gefailleerde tijdschriftendrukkerij Senefelder Misset in Doetinchem. Zo'n 180 mensen hebben kans op baanbehoud. Dat betekent dat ruim 80 mensen niet terugkeren.

  • 26 apr 2019

Senefelder Misset is sinds het faillissement volop in productie geweest. De werkzaamheden zullen door Shatho in het kader van de doorstart verder worden voortgezet. De komende periode wordt er vormgegeven aan de nieuwe organisatie. Naar verwachting zal deze plaats bieden voor 160 tot 180 FTE. Tot 17 april werkten er 260 mensen bij Senefelder Misset in Doetinchem. Het overgrote deel van de klanten van Senefelder Misset geeft de nieuwe organisatie het vertrouwen voor het voortzetten van de werkzaamheden.   
 
Senefelder Misset gaat onder Shatho Beheer als zelfstandige organisatie opereren. Voor meer informatie over Shatho Beheer wordt verwezen naar http://shatho.nl. Gezien zijn kennis en ervaring heeft Shatho aan Senefelder-directeur Ronald van Rossum gevraagd of hij een rol wil spelen in de doorstart van Senefelder Misset. 

Shatho Beheer is een Rotterdamse informal investor. Voorzover bekend bij PRINTmatters investeert Shatho onder meer in Habo DaCosta en Printforce-deelnemingen. Op 6 maart berichtte PRINTmatters nog dat de investor Veen Media overnam van Veen Bosch & Keuning Uitgevers Groep (VBK).

Contactpersonen:
Senefelder Misset, Ronald van Rossum, informatie@senefelder.nl
Shatho Beheer, Thom Ringsma, info@shatho.nl

Over de andere gefailleerde Roto Smeets-onderdelen, Roto Smeets Deventer en Roto Smeets Weert, is nog geen informatie bekend.