Abonneren  Inloggen

Circle Media Group: missie mislukt

25 april 2019

De Circle Media Group, eigenaar van het gefailleerde Roto Smeets, gooit de handdoek in de ring: de Oberndorfer Druckerei in Oostenrijk gaat dicht en de Belgische en Duitse drukkerijen gaan in de verkoop. Voor de Spaanse drukkerij-activiteiten worden de mogelijkheden onderzocht.

CEO Peter Andreou: ‘Ons doel was om een leidende rol te spelen in de noodzakelijke consolidatie van de Europese grafische industrie. (…) We moeten nu concluderen dat we niet langer in de positie zijn om die ambitie te realiseren. Onze bedrijven in Duitsland (Koerner Druck en J. Finck Druckerei) en België (Corelio Printing) zijn in goede gezondheid en verdienen een toekomst onder een nieuwe eigenaar. Voor onze onlangs geherfinancierde activiteiten in Spanje (Altair, Cayfosa en Espacio y Punto; red.) onderzoeken we momenteel de opties, inclusief een nieuwe eigenaar.’

De afgelopen weken verkocht Circle Media al Helprint in Finland en de grote Europese boekdrukker CPI. Diepdrukkerij Helio Charleroi werd gesloten en voor de drie failliete Nederlandse Roto Smeets-bedrijven wordt momenteel een oplossing gezocht. Dat betekent dat Circle Media Group alleen de Hongaarse drukkerij Antok en de twee MPG communicatie- en content marketingbureaus (in Amstelveen en New York, VS) overhoudt…