Terug naar overzicht

Print

Heel Roto Smeets failliet

Drukkerij Roto Smeets heeft dinsdagmiddag 16 april faillissement aangevraagd, stelt FNV-bestuurder Bernhard van Iren in De Stentor. Het bedrijf kan de salarissen niet meer betalen en de bank geeft geen krediet. Daarop restte de directie van de drukkerijen in Deventer, Doetinchem en Weert niks anders dan de gang naar de rechter.

  • 16 apr 2019

Van Iren vertelt dit na een onderhoud met de directeur. Het personeel blijkt via een intern memo geïnformeerd te zijn. Afgelopen donderdag  11 april heeft de bank het krediet aan Roto Smeets stopgezet. Het gaat om dochtermaatschappij van de in Nederland zetelende Circle Media Group. Daarbij gaat het om de vestigingen in Deventer, Doetinchem en Weert. ‘Ik verwacht dat als faillissement is uitgesproken de curator voor iedereen ontslag aanvraagt bij het UWV. Vanuit deze CAO hebben wij gelukkig een eigen mobiliteitscentrum dus dat wordt in werking gesteld. Volgende week verwacht ik sessies met UWV en FNV op de verschillende locaties. Iedereen moet een nieuwe baan zoeken, of er nu een doorstart komt of niet. Dan kun je beter een andere baan af moeten zeggen dan met lege handen te staan,’ zegt van Iren. 

Dit bericht volgt op een eerder bericht vanmiddag dat de vestiging in Doetinchem, Senefelder Misset, faillissement had aangevraagd. Dat betekent dat ook voor de diepdrukkerij in Deventer en de offsetdrukkerij in Weert faillissement wordt aangevraagd. In totaal gaat het om 800 mensen; 400 in Deventer, 280 in Doetinchem en 120 in Weert. Er wordt doorgewerkt.
Lees meer op De Stentor.