Terug naar overzicht

Print

MarcelisDekave stapt over op ‘procesloze’ offsetplaten

Drukkerij MarcelisDekave is overgestapt op drukken met ‘procesloze’ offsetplaten. ‘Wij hebben gekozen voor de nieuwe Kodak Sonora X’, zegt oprichter André Marcelis, die daarmee naar eigen zeggen kiest voor groener en economischer drukken.

  • 11 apr 2019

Uit het persbericht
Marcelis: ‘Kodak Sonora offsetplaten maken ontwikkelmachines en het verbruik van chemicaliën overbodig. Bovendien komen er geen afvalwater en vluchtige organische stoffen meer in het milieu. Ook verbruiken wij minder water en energie en de offsetplaten zijn volledig recyclebaar. Ook zijn de operationele kosten lager en de productiviteit hoger. Dat zijn zaken die tellen’. ‘De omschakeling naar ‘procesloos’ is wel een hele andere manier van werken’, weet Imre Tessensohn, manager drukkerij. ‘De platen gaan na belichten op de CTP belichter direct naar de pers en worden op de pers op druk gebracht. De omschakeling naar belichten, monteren en drukken zonder perschemicaliën is probleemloos verlopen. Nu alles opnieuw is ingesteld, draait het allemaal als een zonnetje en zijn wij blij met de overstap naar procesloze Kodak Sonora X offsetplaten.’

Foto (vlnr): Pim Nijenhof (Kodak), Patrick Hoeve (AtéCé) André Marcelis en Imre Tessensohn (MarcelisDekave) en Niek Holtus (Kodak) proosten op de overstap naar Kodak Sonara X.