Abonneren  Inloggen

Superdroge verpakkingspanter

8 april 2019

Flint Group-dochter Xeikon heeft een patent aangevraagd op haar Panther DuraCure UV-droogtechnologie. Deze zorgt voor optimale glanseffecten in alle kleuren bij het rotatief printen van etiketten en flexibele verpakkingen waar witte inkt vaak een rol speelt.

De nieuwe technologie is voor gebruik in combinatie met Xeikon PantherCure UV-inkten. Deze droogtechnologie verbetert de prestaties van de digitale drukpersen van de Xeikon Panther UV-inkjetserie. De Panther DuraCure-droogtechnologie zorgt voor optimale glanseffecten in alle kleuren. Belangrijke voordelen zitten hem in consistent drooggedrag, lange duurzaamheid en zo laag mogelijk energieverbruik. Deze techniek lijkt met name toepassing te vinden bij het wit in verpakkingsdrukwerk bij de UV-tussendroging, zeg maar UV pinning. Het voorkomt dat de inkt zich verspreidt en uitloopt in de CMYK-inkten. Dat zorgt ervoor dat de CMYK-beeldkwaliteit op het hoogste niveau wordt gehandhaafd.

Door UV pinning na zwart toe te passen volgend op de CMYK-overdracht, ‘bevriest’ DuraCure alle kleuren in het beeld en handhaaft het een uniforme optimale kleurbriljantie en glans. Het gebruik van LED-droging met de kenmerkende mogelijkheid om diep in de inktlagen door te dringen in combinatie met HG- of kwikdroging voor lichte maar effectieve droging van het oppervlak van de UV-inkt biedt het beste van twee werelden. Het intelligente gebruik van deze bestaande technologieën is wat het verschil maakt. Ze bundelen hun krachten op een optimale manier om minder energie te verbruiken, wat op haar beurt een positieve impact heeft op de levensduur van de drooglampen.