Terug naar overzicht

Print

Toekomstbestendige nieuwe locatie voor GOC

GOC verhuist 3 april naar een energiezuinig en multifunctioneel kantoor in Veenendaal. In het nieuwe kantoor beschikt GOC over kantoorruimtes voor haar medewerkers, overleg- en vergaderfaciliteiten en enkele compacte trainingsruimten.

  • 2 apr 2019

Uit het persbericht
Het nieuwe kantoor bevindt zich aan de Lunet 10 op businesspark De Batterijen, naast de snelweg A12 en op 5 minuten loopafstand van NS-station Veenendaal De Klomp. In het nieuwe pand werken de specialisten van GOC op het gebied van opleiding & training, onderwijs, onderzoek, werving & selectie en duurzame inzetbaarheid in één omgeving. “Dat past beter bij onze visie dat je bedrijfsvraagstukken rondom personeel op een integrale manier bekijkt en vanuit meerdere disciplines samen zoekt naar de beste oplossing”, vertelt GOC-directeur Marcel Lamain.

Vraaggestuurd werken

De verhuizing sluit bovendien aan bij de veranderende opleidingsbehoeften van bedrijven in de grafimediasector en de daaruit volgende vraaggestuurde werkwijze van GOC. “Onze opdrachtgevers hebben drukke productieprocessen en werken met een optimale bezetting. Opleidingstrajecten moeten daarop aansluiten. Trainingen vinden daardoor vaker in company of via onze online academy plaats. Dat is niet alleen efficiënter, maar biedt ook de mogelijkheid om de training nog specifieker af te stemmen op het bedrijf en de uitdagingen op de werkvloer. Door deze verschuiving hebben we in Veenendaal minder trainingsfaciliteiten nodig, al behouden we wel de mogelijkheid om hier op te leiden.”

Kernactiviteiten

De rol en kernactiviteiten van GOC blijven ongewijzigd. GOC is het opleidingsinstituut en kenniscentrum voor de grafimediabranche en aanpalende sectoren. Het verzorgt jaarlijks tientallen trainingen voor onder meer drukkerijen, verpakkings- en kartonnagebedrijven en uitgeverijen. Met een eigen wervingscampagne en BBL-opleiding tot grafisch operator draagt GOC bovendien bij aan de nieuwe instroom in de branche. Onder het label C3werkt! ondersteunt het grafimediabedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Verder adviseert en begeleidt GOC vakscholen en mbo-opleidingen bij het opstellen van competentieprofielen en curricula voor grafische opleidingen. Lamain: “We zijn en blijven er dus voor de sector, maar kunnen op onze nieuwe locatie nog beter meebewegen met de veranderingen in de sector en de opleidingswensen en -uitdagingen van grafimediabedrijven.”