Abonneren  Inloggen

Speciale website over energie

20 maart 2019

Om de klimaatdoelen van Parijs te halen moeten ook grafische bedrijven energie besparen. Om bedrijven daarbij te helpen heeft het KVGO,  branchevereniging voor grafimediabedrijven, in samenwerking met het Dienstencentrum een speciale website over energie gemaakt: Kennisplatform Energie KVGO Grafimedia.

Op de nieuwe site is veel aandacht voor het thema energie.  Zo kunnen KVGO-leden zich aanmelden om toegang te krijgen tot de Energie RI&E. (eerste jaar gratis, daarna nog niet bekend, red.) en om een quickscan energie uit te voeren om te kijken hoever het energiebeleid binnen het eigen bedrijf is.

Maarten Reuderink, specialist op het gebied van Arbo, Milieu en Energie: ‘Bedrijven die meer dan 50.000kWH of meer dan 25.000 m3 gas verbruiken zijn al verplicht maatregelen te treffen, die zich binnen vijf jaar terugverdienen. nieuw is dat bedrijven voor 1 juli 2019 ook moeten voldoen aan de nieuwe informatieplicht energiebesparing. Ook moeten ze de overheid melden welke maatregelen ze inmiddels hebben uitgevoerd.’