Terug naar overzicht

Print

Wie betaalt boete voor folder in NEE/NEE-bus?

Amsterdam heeft de regel ingesteld dat er alleen ongeadresseerd drukwerk bij bewoners in de bus mag worden gestopt als er een JA/JA-sticker op de bus is geplakt. Maar komt de folder toch bij een NEE/NEE-stickerplakker in de bus, wie krijgt dan de boete?

  • 19 mrt 2019

Goede vraag, want na ‘overgangsjaar’ 2018 is het nu bal. De handhavers kunnen boetes uitdelen aan overtreders. En het belang neemt toe, want als ‘Amsterdam’ de uitspraak van de hoger beroepzaak op 29 maart wint, gaan veel meer gemeentes over op dit folderverbod-systeem. Het hoger beroep is aangetekend door de werkgeversvereniging voor grafimedia bedrijven KVGO, de branchevereniging van de verspreiders MailDB en folderbezorger Spotta.

Voor zowel retailers als verspreiders is dit boetevraagstuk van belang. Distrifood, een vaktitel voor retailers, publiceerde een blog van een advocatenkantoor over deze kwestie. Interessant leesvoer met een antwoord. Of dat het enige juiste antwoord is, is voer voor juristen. De vraag blijft, ook in dit geval, wie er gelijk krijgt. Kijk op distrifood.nl voor de blog van advocaat Jaco van den Brink van BVD Advocaten.