Terug naar overzicht

Creatie

Materialenbeurs ook voor print en sign

Van 12 tot en met 14 maart vindt in Ahoy de MaterialDistrict Rotterdam plaats. Op dit event voor R&D en designprofessionals zijn ook noviteiten op het gebied van print en sign te vinden.

  • 13 feb 2019

MaterialDistrict (voorheen Material Xperience) presenteert zich als de grootste multisectorale materialenbeurs ter wereld voor R&D- en designprofessionals. Een groot aantal bekende merken introduceert de nieuwste materiaalinnovaties. In totaal exposeren meer dan 150 toonaangevende materiaalfabrikanten in zes sectoren hun noviteiten (Architecture, Interiors, Urban & Landscapes, Products, Textiles & Fabrics en Print & Sign).Op het gebied van print en sign organiseert de beurs in samenwerking met print- en papierkenner Annemarie Kleve ook een lezingenprogramma over papier en printtechnieken. Over de ontwikkelingen op papiergebied wijst de beursorganisator op toepassing van bijzondere restmaterialen zoals tomatenplanten, cacaoschillen of spijkerbroeken, die gebruikt kunnen worden voor verpakkingen, omslagen of zelfs behang.

‘Er is volop innovatie in de printindustrie en het aantal ‘beprintbare’ materialen zal alleen maar toenemen,’ schrijft de organisator. ‘Smartprint-technologie, waarmee interactieve technieken worden bedoeld, kan middels QR/NFC/RFID technologie in drukwerk worden geïntegreerd. Ook het printen met reliëf, waarmee levensechte effecten kunnen worden nagebootst zoals houtstructuren, of diepte in foto’s kan worden gebracht, of diverse effecten zoals fluweel en rubber, nemen toe. De wereld van de meerder dimensies, 2D, 2,5D, 3D en 4D-printen wordt ook belicht. Daarbij worden andere materiaalsoorten, zoals hout, glas, metaal en zelfs beton onder de aandacht gebracht.’ Het is aan de bezoeker te beoordelen of de informatie rondom de materialen voldoende inzichten en diepte bieden.