Terug naar overzicht

Creatie

Grafische expert meetings

De Monsterkamer in Amsterdam organiseert expert meetings. Op 7 maart is het thema Papier & Milieu en voor 18 april staat een bijeenkomst gepland over Drukwerk & Milieu.

  • 8 feb 2019

De Monsterkamer wil ontwerpers, uitgevers en studenten informeren en inspireren over duurzaamheid en innovaties in de wereld van papier. Om die reden organiseren Bregt Balk, Esther Krop en Maud van Rossum een meeting met als thema Papier & Milieu. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op milieu-impact van papier met vragen als: Wat betekent het als papier een keurmerk heeft? Wat houdt biobased in? En waar hebben we het eigenlijk over, papier is een hernieuwbare grondstof, toch? Aan de hand van verschillende presentaties komen productie, grondstoffen en recycling van papier in beeld.

Sprekers zijn Jan van Eerd van Arctic Paper, Edwin Keijsers van Wageningen University & Research, Kathrin Stuckenberger van Gmund, Pedro Dado van Zuber Rieder, Christiaan Janssen, Michel Boers van Koninklijke Moorman Karton en Jos Bergmans van Metapaper/Mohawk. Gespreksleider is Luuk Heezen, freelance presentator en programmamaker.

Het event vindt plaats op 7 maart in De Bagagehal, Loods 6 op de KNSM-laan 231 in Amsterdam en duurt van 16:00 tot 19:30 uur. Kijk op De Monsterkamer voor meer informatie en inschrijving.

Ruim een maand later, op 18 april, biedt de Monsterkamer nog een interessante Expert Meeting aan. Ook daarover is op de site van de Monsterkamer informatie te vinden.