Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Hoe drukkers omgaan met de “perfect storm”

Grafische bedrijven zitten in een “perfect storm”: stijgende orderaantallen, dalende gemiddelde orderwaarden, steeds meer mogelijke productiemethoden en een continue neerwaartse prijsdruk. Vakblad Printweek inventariseerde hoe Britse drukkerijen zich proberen te handhaven. Ook interessant leesvoer voor Nederlandse grafische bedrijven!

  • 4 feb 2019

In een belronde van Printweek onthielden diverse van de benaderde drukkers zich van commentaar. Ze beschouwden het delen van hun omgang met genoemde uitdagingen bijkans als het weggeven van het Coca Cola-recept. 

Als voorbeeld van de geëxplodeerde orderaantallen wordt een drukker genoemd met een mix van litho, digitaal en grootformaat machines, met een omzet van rond vijftig miljoen euro. Drie jaar geleden handelde het bedrijf dagelijks 200 orders af, nu 6.000.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!