Terug naar overzicht

Verpakken

Nieuwe vellen diepdrukpers voor Vrijdag

Vrijdag Premium Printing in Eindhoven is sinds begin januari in het bezit van een nieuwe vellen diepdrukpers. Met deze bijzondere pers maakt Vrijdag producties voor de verpakkingsmarkt van luxe producten.

  • 30 jan 2019

Deze vellen diepdrukpers is kan onder meer unieke Pantone kleuren, metalen inkten en structuur reliëf vernissen aanbrengen. Naast conventionele inkten kan deze MOOG TBR-104 ook UV inkten en lakken op papier en karton drukken. Een andere specialiteit is dat op de pers ook een all over preging op vellen van 70 x 100 cm aangebracht kan worden.

Directeur Henk Nota over de nieuwe MOOG: ‘De eerste testen met de machine hebben tot verbluffende resultaten geleid. Zo kunnen we een spiegeleffect bereiken met een innovatieve UV zilverinkt. We kennen geen beperkingen met het all-over aanbrengen van structuren in papier en karton. De verschillende veredelingstechnieken van deze pers maakt dat de mogelijkheden ongekend en veelbelovend zijn.’

Vrijdag Premium Printing, opgericht in 1905, gebruikt naast offset dus ook diepdruktechnieken en een breed scala aan speciale en unieke afwerktechnieken. Zo maakt Vrijdag opvallende labels, etiketten en verpakkingen. Daarnaast beschikt de onderneming over assemblagelijnen om 3D-kartonnen verpakkingen te maken, zoals geschenkverpakkingen en klepdozen. De Eindhovense drukker werkt voor klanten in verschillende sectoren, zoals beauty en cosmetica, spirits & beer, retail, tabak, chocolade en reclame & creatieve bureaus.