Abonneren  Inloggen

Van stickerhobby tot serieuze sign-business

28 januari 2019

“Let’s stick together”: zo luidt de parallelsessie die Tinus Kouwenberg 6 februari houdt tijdens de Vakdag Print & Sign. Deze ras-ondernemer bouwde zijn passie “stickeren” uit tot een creatieve signbusiness. Met zijn Eindhovense onderneming StickerCompany geeft hij onder meer auto’s en winkelpanden een ander aanzien.

In een recent interview met PRINTmatters zei de man die al sinds zijn jeugd met stickers bezig is het volgende: ‘Rond 2002 kwamen de digitale productiemiddelen op de markt. In ben daar gelijk in gesprongen. Daarbij komt dat wij ons specialiseren in onderscheidend werk. Onze service bestaat vaak uit het oplossen van een probleem. Dat betekent veel onderzoek en testen. Dat is niet altijd even eenvoudig, want als je iets uitvogelt, zie je dat anderen dat overnemen. Het lijkt een beetje op de Processie van Echternach; drie stappen naar voren en twee terug. Dat blijft onze positionering; groei in specialisme door zelf creëren, produceren en realiseren. Bedrijven doen graag zaken met ondernemingen met verstand van zaken en ik wil die kennis, opgedaan bij het creëren van nieuwe oplossingen, graag delen. Produceren doen we zelf, vandaar machines als de tienkleuren Epson met wit en metallic, de Océ Colorado 1640 van Canon met UV gel-technologie plus de snij- en lamineerapparaten.’

Waar en wanneer?
Geïnteresseerd in meer informatie en leuke voorbeelden? De presentatie van Tinus Kouwenberg vindt 6 februari van 13.30 tot 14.00 uur plaats tijdens de Vakdag Print & Sign, in het NBC in Nieuwegein. U kunt zich hier voor dit boeiende kennis- en netwerkevenement aanmelden.



StickerCompany plaatste recent de Océ Colorado 1640 van Canon, met UV gel-technologie. Printfijnheid, krasbestendigheid, directe verdere verwerkbaarheid en een lagere milieubelasting zijn voor het bedrijf belangrijke voordelen van deze nieuwe machine.   


Tinus Kouwenberg, eigenaar van StickerCompany voor een komische reuzesticker waarin figuren uit De Nachtwacht zijn vervangen door eigen medewerkers: ‘Een geintje, maar ook een testobject voor lijmsoorten.’