Terug naar overzicht

Verpakken

Heidelberg geeft gas in verpakkingsmarkt

Heidelberg gaat nauwer samenwerken met Masterwork Group. De Chinezen nemen ook een aandeel van 8,5 % in de Duitse drukpersenfabrikant.

  • 24 jan 2019

Masterwork en Heidelberg werken sinds 2014 samen, toen de Chinezen de technologie voor het bouwen van afwerkapparatuur voor vouwkartonnen verpakkingen kocht van Heidelberg. Masterworks werd daarmee China’s grootste fabrikant van stansmachines en hot foil-preegapparatuur. Heidelberg bleef wel verantwoordelijk voor de verkoop. Door de samenwerking te intensiveren willen beide bedrijven hun marktpositie versterken, met name in de snel groeiende Chinese markt. Ook gaat Heidelberg voortaan onderdelen betrekken van de Masterworks-fabriek in Tianjin, waardoor de efficiency van de fabriek in Qingpu wordt verbeterd.

Daarnaast wil Masterworks een aandeel van 8,5% nemen in Heidelberg. Dit geld wil Heidelberg gebruiken om zijn digitaliseringsproces te versnellen en voor algemene financieringsdoeleinden. Deze transactie is wel nog afhankelijk van de goedkeuring van de Raad van Toezicht van Heidelberg, mededingingsautoriteiten aan beide zijden en de Chinese overheid. Heidelberg overweegt nog of het ook een aandeel in Masterworks zal nemen.