Terug naar overzicht

Verpakken

Duurzaam Geostick, ook bij de nieuwbouw

In 2019 gaat labelproducent Geostick in Uithoorn een nieuw pand bouwen, waar alleen digitaal gedrukt gaat worden. Directeur Peter Berveling vertelt over het belang van duurzaamheid, ook bij de bouw van een nieuw pand.

  • 12 dec 2018

‘Om de wereld klaar te maken voor de toekomst hebben we nog veel te doen samen. Zowel het bedrijfsleven als de overheid en de mens als persoon kunnen hun steentje bijdragen,’ zegt Berveling op de site van het bedrijf. ‘Omdat mijn organisatie Geostick inmiddels meer dan 310 medewerkers heeft en we nog iedere dag groeien, zie ik het als een verantwoordelijkheid om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Het is daarom één van de vier kernwaarden die dit jaar zijn vastgesteld.’

Nieuwe (maatschappelijk verantwoorde) kansen 
‘Vorig jaar hebben we een extra pand in Uithoorn aangekocht, inclusief een groot stuk grond. Het staat aan de overkant van de straat. We gaan hier een futuristisch pand neerzetten, dat klaar is voor de toekomst. In ons nieuwe pand gaan we alleen digitaal drukken. Ten opzichte van conventioneel drukken is dit vele malen beter voor het milieu, onder andere vanwege de mogelijkheid tot kleine oplages, waardoor er minder opgeslagen en weggegooid hoeft te worden en omdat er minder inschiet en instelmeters nodig zijn.’  

BREEAM-voorwaarden
‘Gelukkig zijn er in Nederland al vrij strenge eisen op het gebied van maatschappelijk verantwoord bouwen. Maar dit vonden wij niet ver genoeg gaan. Daarom hebben we ervoor gekozen om voor het nieuwe pand een BREEAM – NL certificering te halen, en wel de certificering "ouitstanding".
Lees meer op de site van Geostick.