Abonneren  Inloggen

Vierde keer EcoVadis Goud voor Ricoh

28 november 2018

EcoVadis heeft Ricoh voor de vierde keer op rij een ‘gouden’ waardering toegekend. Hiermee behoort Ricoh volgens de beoordeling van EcoVadis tot de beste vijf procent van alle bedrijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Uit het persbericht
EcoVadis beoordeelt leveranciers verspreid over 110 landen en 150 sectoren aan de hand van 21 MVO-criteria, gebaseerd op normen voor duurzame ontwikkeling. Deze criteria zijn verdeeld over de vier thema’s milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijk ondernemen en productieketens.
Niet alleen willen veel internationale bedrijven hun eigen duurzaamheidsprestaties verbeteren, ook worden de duurzaamheidsresultaten van leveranciers een steeds belangrijkere factor. De EcoVadis-beoordeling wordt daarom regelmatig opgevraagd voor de selectie van leveranciers, zowel door Ricoh als door haar klanten.
Ricoh streeft er continu naar om haar bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG) te vergroten. Ricoh ziet deze gouden waardering dan ook als bewijs van haar inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.