Abonneren  Inloggen

Nieuwe achtkleurenpers voor Deltabach

22 november 2018

Bij Deltabach uit Nieuw-Vennep is onlangs een nieuwe Komori GL840P LED UV achtkleuren drukpers op drukformaat 70 x 100 geïnstalleerd. ‘Daar zijn we heel blij mee, want door onze groei was de capaciteitsuitbreiding noodzakelijk’, zegt directeur/eigenaar Marc de Jong.

‘En dat niet alleen, want vandaag de dag vragen onze klanten, waaronder veel collega drukkers, om kortere levertijden. Met onze nieuwe drukpers kunnen we daar nog beter aan voldoen. Het wisselen van offsetplaten gaat volledig automatisch, dat scheelt veel omsteltijd. Bovendien drukken we met Siegwerk LED UV inkten die voldoen aan de recent aangescherpte milieu-eisen. Het grote voordeel van drukken met LED UV is dat het drukwerk direct droog is en meteen afgewerkt kan worden. Dat zijn allemaal zaken die tellen om op de veranderingen in de markt in te kunnen blijven inspelen.’

‘Door de komst van de nieuwe Komori hebben wij onze organisatie verder kunnen optimaliseren. Het gaat immers om een samenspel van onze mensen en de machine, die volledig geautomatiseerd is. Het drukproces is van het begin tot het eind onder controle. Daardoor kunnen onze operators en ook andere medewerkers binnen onze organisatie zich meer concentreren op het logistieke proces. Dat levert efficiency op en daardoor kunnen we aan de wensen van onze klanten tegemoet blijven komen.’
Foto: Marc de Jong (links) van Deltabach en Remco Smit van AtéCé Graphic Products, leverancier van pers en inkt.