Abonneren  Inloggen

Workshop: Een nummertje maken

13 november 2018
Premium

Voor het printen van oplopende nummers, bijvoorbeeld voor het maken van loten en entreekaarten met unieke nummers, zijn verschillende methodes. In deze workshop laat Jan Ris de ingebouwde numeroteur van InDesign dat werk doen. Maar je moet wel een paar trucjes weten om dat te laten werken.

Het zou voor de hand liggen om de benodigde cijferreeks, in ons geval is dat van 1 tot 1500, te prepareren in Excel en als tekstbestand te importeren in InDesign. Een andere mogelijkheid is om de datamerge-functie (Gegevenssamenvoeging heet dat in InDesign) van InDesign te gebruiken om de mix te maken van nummers en opmaak. Maar dat doen we allemaal niet: we maken in deze workshop gebruik van de ingebouwde numeroteur van InDesign. T


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren