Abonneren  Inloggen

Digitaal spotvernissen bij Colorspace

13 november 2018

Colorspace gebruikt als eerste drukkerij in Nederland de MGI Jetvarnish 3DS met Ifoil-S van Konica Minolta. Dit systeem voorziet drukwerk van een voelbare, digitale UV-spotvernis en optioneel foliedruk met preeg-effect.

Konica Minolta meldt de eerste MGI Jetvarnish 3DS in Nederland te hebben verkocht. Colorspace in Cothen, het bedrijf achter www.DeKaartenDrukkerij.nl, investeerde in het systeem om nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden. Colorspace is een digitale drukkerij met als specialisatie maatwerk kaartproducties. Met de aanschaf van deze MGI Jetvarnish 3DS met Ifoil-s kan de drukker printproducties digitaal veredelen met een 3D UV-spotvernis en foliedruk met preeg-effect.

Met de Jetvarnish 3DS is het mogelijk om drukwerk digitaal te voorzien van uv-spotvernis en hotfoil om bepaalde gebieden te laten opvallen of om 3D-effecten toe te voegen. Dit kan op gelamineerde materialen of rechtstreeks op een brede selectie van substraten. ‘Door een spotvernis-effect toe te voegen krijgen printproducten een extra dimensie. Ze voelen anders aan en zien er aantrekkelijker uit,’ legt Peter Veldhuysen, manager sales & marketing professional printing bij Konica Minolta uit. ‘Doordat met Jetvarnish 3DS  het zelfs mogelijk is om te personaliseren in vernis of folie, hebben ze een grotere marketingimpact.’ 

De Jetvarnish 3DS is een volledig digitale oplossing. Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer kleine oplagen te voorzien van uv-spotvernis. Het systeem werkt in een procesgang, wat resulteert in een hoge snelheid en productiviteit. De gebruiker kan maximaal 4.154 A3-vellen per uur van spotvernis voorzien. Bovendien is het mogelijk om de vernisdikte op elk vel heel nauwkeurig in te stellen. Door de VDP controller en de volledig automatische registratie met de AIS scanner is er van inschiet geen sprake meer. Tegelijkertijd kan Colorspace altijd nog last-minute wijzigingen doorvoeren door de geavanceerde Spot Varnish Editor.

‘Wij streven ernaar altijd voorop te lopen en als eerste de nieuwste toepassingen kunnen bieden aan onze klanten. Dat was voor ons de reden om te investeren in de MGI Jetvarnish 3DS met Ifoil-s,’ zegt Jan-Arjen de Jong, directeur bij Colorspace BV. ‘Ons printerpark bestaat al uit apparatuur van Konica Minolta en we hebben deze machine toegevoegd voor de veredeling van onze printproducten.’