Abonneren  Inloggen

Nieuwe plaatbelichters voor SMG Groep

7 november 2018

SMG Groep in Hasselt heeft twee nieuwe Cron-plaatbelichters geïnstalleerd. De ene plaatbelichter is uitgerust met een bulkloader voor 500 offsetplaten, de andere staat in lijn met een Krause-palletlader.

‘De investering in de nieuwe CTP-systemen is niet alleen een uitbreiding van onze offsetplaat productiecapaciteit, maar ook een investering in efficiency en productiever werken’, zegt commercieel directeur Marthijn ter Averst. ‘Bij de plaatbelichter met palletloader worden de platen volledig automatisch in de Cron-belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, via een rolband afgelegd. Er worden pallets met 1.500 offsetplaten in de palletbelichter gereden. Dat scheelt veel handelingen en bergen verpakkingsmateriaal. Naast de investering in het nieuwe systeem zijn we overgestapt op platen van het merk Blackwood. Deze voldoen prima aan onze hoge kwaliteitseisen en blijken in de praktijk heel betrouwbaar op al onze CTP-systemen. Deze offsetplaten – geproduceerd in China – doen kwalitatief dus niet onder voor platen van gerenommeerde merken.’

Ter Averst: ‘De prepress kennis en praktijkervaring van Micron Media hebben bij onze beslissingen een voorname rol gespeeld. Zij hebben niet alleen de nieuwe Cron-belichters geleverd, maar het totale plaatbelichtingsproces voor ons ingericht. Door de investering in ons nieuwe geautomatiseerde CTP-systeem is onze offsetplaat productiecapaciteit vergroot tot het belichten van 15.000 platen per maand. Daarmee kunnen we voorlopig vooruit. Maar het belangrijkste van onze investering is natuurlijk dat wij als SMG Groep onze klanten de juiste service kunnen blijven bieden.’

Foto: Marthijn ter Averst, commercieel directeur SMG Groep (links) en Frank van Deursen, directeur Micron Media.