Terug naar overzicht

Print

Boek over 25 jaar printen

Printerfabrikant Xeikon bestaat dit jaar dertig jaar en digitaal printen bestaat 25 jaar. Over die twee jubilea verschijnt nu een boek.

  • 26 okt 2018

25 Jaar geleden lanceerde Xeikon de DCP-1 en Indigo de E-print 1000 op Ipex 1993. Sindsdien heeft digitaal drukken een lange weg afgelegd. Die weg hebben bloggers Ed Boogaard en Laurel Brunner afgelopen jaar vastgelegd in een serie artikelen op de PastPrintFuture-website. En die artikelen zijn nu gebundeld in een boek, waarin een brede schakering aan betrokkenen zijn visie geeft op de ontwikkelingen in de aanloop naar de introductie van kleurenprinten en alles wat er sindsdien is gebeurd.
Overigens is de PastPrintFuture-website nog steeds open voor nieuwe ervaringen, verhalen en foto’s. De reis van digitaal printen is immers nog niet over.