Terug naar overzicht

Verpakken

ePac koopt twintig HP Indigo?s

De vraag naar digitaal gedrukte flexibele verpakkingen groeit zo hard dat de Amerikaanse verpakkingsdrukker ePac twintig HP Indigo 20000-persen heeft gekocht. De order is goed voor ruim honderd miljoen dollar.

  • 18 okt 2018

ePac is pas in 2016 opgericht en heeft momenteel acht HP Indigo’s draaien op vier locaties in de VS. Dankzij de driecijferige groei ziet het bedrijf mogelijkheden tot snelle expansie: in 2020 wil ePac vijftien locaties hebben, waar dan 28 HP Indigo 20000’s staan. Die zijn overigens deel van de totaaloplossing die ePac aanbiedt, want ook lamineren en zakjes maken behoren tot het aanbod van de verpakkingsdrukker. Daarmee bekort ePac de levertijd voor complete orders tot tien werkdagen, tegen zes tot tien weken bij conventioneel drukken.

De bestelling van ePac is in de ogen van HP het bewijs dat digitalisering in de markt van flexibele verpakkingen echt voet aan de grond krijgt. Net als het gegeven dat er vorig jaar honderd HP Indigo’s in deze markt stonden en dat dit er nu al 160 zijn.