Abonneren  Inloggen

Graficus wordt PRINTmatters

9 oktober 2018

Na ruim 101 jaar verdwijnt de titel Graficus. Daarmee verdwijnt echter niet het laatste gedrukte vakblad voor de grafische branche, want de genen blijven bewaard in PRINTmatters.

 

PRINTmatters gaat het grafische vak breder presenteren. ‘Vrees niet. Alles draait om ons mooie vak print, met dat verschil dat we het vak breder presenteren’, schrijft hoofdredacteur Robbert Delfos erover in de laatste Graficus, die vandaag op de mat ligt. ‘Het nieuwe platform biedt informatie voor management in de grafimediawereld, maar evengoed werken we er hard aan om het aanbod ook interessant te maken voor marketeers en ontwerpers met een sterke focus op print.’

Naast een vooruitblik op wat de nieuwe PRINTmatters allemaal te bieden zal hebben, is er uiteraard ook een uitgebreide terugblik op de lange geschiedenis van de eerste en nu nog enige gedrukte uitgave over de grafische industrie.

Verder in dit nummer onder andere: de marketingmachine van Onlineprinters, wat robots kunnen betekenen in de productie, inkjetprinters voor golfkarton en een interview met Johnas van Lammeren, initiatiefnemer van de ja-jasticker.