Terug naar overzicht

Zijn plakkers van JA/JA stickers de nieuwe ‘losers’?

Amsterdam wil dat ongeadresseerde huis-aan-huis-folders alleen bij mensen op de mat vallen die dat op prijs stellen. Dat klinkt logisch en is ook te regelen, dankzij de JA/JA-sticker. De stad ging in 2017 voor het anti-verspillingsplan van de Partij tegen Drukwerk, correctie:  Partij voor de Dieren. Het systeem werkt vanaf vorig jaar. Van handhaving was overigens nog geen sprake. Dat gebeurt sinds begin dit jaar. Andere gemeentes staan in de rij om het hoofdstedelijke voorbeeld te volgen.

  • 10 januari 2019

Ondertussen loopt er een hoger beroep dat 28 maart dient bij het Gerechtshof Amsterdam. Aangespannen door de branche-organisaties KVGO (grafische bedrijven) en MailDB (verspreiders). Beide belanghebbende organisaties verzetten zich al vanaf de aankondiging van het idee. Zij constateren sinds vorig jaar een revolutionaire daling van adressen waar reclame gewenst is: van 50 procent naar minder dan 25 procent.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!

Over de auteur

Robbert Delfos

Robbert Delfos is sinds tien jaar hoofdredacteur van Graficus, dat sinds 20 november 2018 is opgegaan in PRINTmatters.

Terug naar overzicht