Abonneren  Inloggen

Print.com breidt verder uit: voegt productiebedrijf toe aan groep

23 november 2023

Het Europese printplatform Print.com kondigt vandaag de volledige overname aan van TMB Image Center, gevestigd in Oss. Print.com nam in 2019 al een belang van 50% in de productiefaciliteit. Met de overname van de resterende 50% van de aandelen van grafimediabedrijf Kampert-Nauta is de productielocatie nu volledig onderdeel van de groep van bedrijven die onder Print.com valt. De overname wordt kracht bijgezet met een naamswijziging: de nieuwe naam is met directe ingang Print.com Productions.

Met de overname van TMB Image Center zijn ook de HP Indigo-printers en de offset productiecapaciteit van Kampert-Nauta overgegaan naar Print.com Productions. Daarmee doet Print.com opnieuw een forse investering in de productiecapaciteit binnen de eigen groep. Die bestaat naast Print.com Productions onder andere uit het verkoopplatform van Print.com en textieldrukkerij Brezo in Kampen. De faciliteit in Oss biedt een breed scala aan printmogelijkheden, waaronder large format print, digitaal drukken en nu ook offset drukken.

Het logo van Print.com Productions

Kampert-Nauta, dat tot de overname deels onderdeel was van Print.com, gaat zelfstandig en los van Print.com verder. Het moederbedrijf van Kampert-Nauta, Em. de Jong uit Baarle-Nassau, blijft met een aandeel in Print.com indirect eigenaar van Print.com Productions. Het productiebedrijf Print.com Productions gaat binnen de groep als autonome entiteit opereren, onder andere als printpartner voor het verkoopplatform.

Europese expansie

Sinds de start van Print.com in 2018 heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in Europese expansie. In 2019 werd de textieldrukker Brezo toegevoegd aan de groep. In 2020 verwierf de directie van Print.com, verenigd in het consortium Arcis, een minderheidsbelang in de huis-aan-huisbezorgingsbedrijven Spotta en Axender. Vorige maand nog kondigde Print.com de overname aan van Converdy, een tool voor het maken van websites en landingspagina's.

Marco Aarnink, captain en oprichter van Print.com: ‘Met de toevoeging van Print.com Productions aan onze groep doen we opnieuw een aanzienlijke investering in kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en productinnovatie. De afgelopen maanden hebben onze teams keihard gewerkt aan ketenintegratie om een lean and mean productiebedrijf naadloos te laten aansluiten op onze wensen, een proces dat we de komende maanden verder optimaliseren.’

Aarnink benadrukt het belang van samenwerkingsverbanden met printpartners: ‘Samenwerkingen staan aan de basis van onze platformstrategie. Ons Europese netwerk van ruim 150 printpartners blijft groeien. Tegelijkertijd waarborgen we, met productiecapaciteit binnen de eigen groep, de groeiende vraag van onze Europese klanten. Met deze overname zetten we een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van onze keten.’

Marco Aarnink, captain en oprichter van Print.com, over de overname

Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters