Abonneren  Inloggen

Staking in papierfabrieken UPM opnieuw verlengd

31 maart 2022

De onderhandelaars van de Finse Paperworkers’ Union (Paperiliitto) hebben dagelijks met vertegenwoordigers van de bedrijfsvoering van UPM gesproken en ook voor de komende dagen zijn er bijeenkomsten.

Geen oplossing

Onder begeleiding van de mediator worden de voorwaarden van het contract nog uitgewerkt. Omdat er na 90 dagen nog steeds geen oplossing is gevonden voor de arbeidsvoorwaarden tussen Paperiliitto en UPM, zal Paperiliitto op 16 april de staking verlengen voor twee weken. De staking duurt dan tot 30 april, tenzij voor die tijd een uitkomst van een nieuwe cao wordt bereikt.

Doelstellingen afstemmen

Het doel van de onderhandelingen en bemiddeling is dat de vakbond en UPM nieuwe bedrijfsspecifieke voorwaarden overeenkomen na de verlopen overeenkomst voor de papierindustrie. De staking heeft volgens de vakbond lang geduurd omdat de doelstellingen van de partijen in de onderlinge onderhandelingen en tijdens de bemiddeling niet voldoende op elkaar zijn afgestemd. UPM Pulp heeft nog twee weken tot 14 april om te reageren op het bemiddelingsvoorstel dat er sinds 22 maart ligt.

Bron: Paperiliitto