Abonneren  Inloggen

Faillissement aangevraagd door Meerssen Papier

30 juli 2021

Papierfabriek Meerssen in het Limburgse Meerssen stond twee weken geleden onder water. Dit heeft zoveel schade aangericht dat het bedrijf faillissement aanvraagt, zo meldt 1Limburg.

Op 22 juli zei eigenaar Rolf Pijsel tegen PRINTmatters: ‘Ik weet niet of we nog kunnen opstarten.’ De papierfabriek ligt aan de Geul. Normaal is het altijd een klein laag gelegen beekje. ‘Dat ligt dan 2,5 meter lager dan ons bedrijf. Dit hadden we nooit kunnen voorzien.’

Toestemming voor aanvraag

In 2018 was de provincie eigenaar van het complex. Zij verkochten Meerssen Papier toen aan de fabriek voor het symbolische bedrag van 1 euro. Vanwege die verkoopovereenkomst, moest de fabriek eerst toestemming vragen voor het aanvragen van faillissement.

Het bedrijf heeft die toestemming om faillissement aan te vragen inmiddels van de provincie gekregen. Vanaf augustus verwacht de fabriek niet meer aan betalingsverplichtingen, zoals de uitbetaling van lonen, te kunnen voldoen.