Abonneren  Inloggen

Ricoh komt met B2 inkjet vellenpers

5 mei 2021

Op 5 mei maakte Ricoh bekend dat het volgend jaar een vellen inkjetpers op B2 formaat, de Pro Z75, op de markt brengt. De machine kan ingezet worden voor een breed assortiment grafische producten van direct mail tot boeken.

Met deze innovatie speelt de Japanse fabrikant in op het veranderende landschap van commercieel drukwerk. De ontwikkeling is een antwoord op de vraag naar kleine oplages en gepersonaliseerd drukwerk. De pers drukt schoon- en weer met watergebaseerde inkten tot een formaat van 585 x 750 mm, eenzijdig 4500 vel per uur en tweezijdig 2250 vel per uur.

Gestreken en ongestreken papier

De Pro Z75 kan zowel gestreken als ongestreken papiersoorten aan, van 60 tot 400 grams voor ongestreken en 73 tot 400 grams voor gestreken soorten. De frontend is samen met EFI ontwikkeld. De reeks nieuwe elementen in deze machine is flink. Zo ontwikkelde Ricoh nieuwe printkoppen met automatische reiniging ter ondersteuning van de 1200 x 1200 dpi printkwaiteit.

Offset evenaren

De nieuw ontwikkelde watergebaseerde inkten moeten met het hoger kleurbereik offset evenaren. De machine bevat een nieuw droogsysteeem dat zorgt voor een blijvend egaal drukvel. Gemiddelde productie / afdrukvolume ligt tussen de 250.000 en 1,25 miljoen B2 afdrukken per maand.