Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Feldmuehle voor de tweede keer dit jaar failliet

Op 26 januari ging Feldmuehle Uetersen failliet. Op 15 juni ging de Duitse papierfabriek verder onder de naam Feldmuehle verder met de investeerder Kairos als eigenaar. Deze week is opnieuw Insolvenz aangevraagd.

  • 22 nov 2018

In het persbericht van Feldmuehle spreekt de papiermaker van niet te voorziene tegenvallers in de vorm van onverwachte prijsverhogingen voor energie en grondstoffen. Naar eigen zeggen heeft het management dit jaar uitgebreide maatregelen genomen om de winstgevendheid van de fabriek te vergroten. Ook is de papierprijs verhoogd. Desondanks was dit onvoldoende om de prijsstijgingen van de variabele kosten te compenseren, mede door de tegenvallende inkomsten in september en oktober.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!