Abonneren  Inloggen

Nieuwe PRINTmatters is een collector’s item

1 juni 2021

Liefhebbers van grafische hoogstandjes moeten nu in actie komen om de nieuwe editie van PRINTmatters te pakken te krijgen. De inhoud is al om van te smullen en de cover slaat alles. Het omslag is door LEONHARD KURZ digitaal veredeld; folie en (3D-)lak in één run.

Dat digitaal veredelen van pagina 1 van de nieuwe PRINTmatters gebeurde op de nieuwe DM-Maxliner van KURZ-werkmaatschappij Steinemann DPE. In een uitgebreid interview met Jordi Giralt, sales manager wereldwijd voor LEONHARD KURZ en René Goossens, directeur LEONHARD KURZ Benelux, komen techniek en marktkansen van deze veredelings-optie in beeld.

In deze editie is veel aandacht voor veredeling. Zo vertelt Marco van der Krogt, algemeen directeur van De Bink in Leiden hoe het bedrijf zich strategisch voorbereid op de toekomst. En wat blijkt? Het oude bekende specialisme van de Leidse onderneming is opnieuw verheven tot een van de USP’s. Eens een foliedrukker, altijd een foliedrukker.

Naast digitaal en traditioneel veredelen met folie en lak besteden we ook veel aandacht aan de populaire letterpress (hoogdruk) mogelijkheden. Denk aan bijzondere effecten van verhoogd drukbeeld met en zonder inkt. Het Belgische Buroform was vanwege de corona-situatie online actief en bood tijdens een webinar een prachtig palet aan waarde-vermeerderende en respons-bevorderende technieken op vele bijzondere papier- en kartonsoorten. PRINTmatters doet verslag, vergezeld van mooi beeld.

Deze vierde editie van PRINTmatters 2021 is een lekker dik nummer met nog veel meer boeiende informatie, zoals:

  • Interview met Puntgaaf over een boek van zoete aardappel papier
  • Deel 1 van een tweeluik over rolprinters voor signproducenten
  • Influencers doen veel met papier
  • De verhuisde drukkerij De Kijm over: cahiersteek, gestetner en Swaziland
  • Het aangrijpende en inspirerende verhaal van ontwerper Eveline van Vliet
  • DeMooiRooiKrant in de serie over lokale printmedia
  • Business Print: mafkezen of vakidioten?
  • SignSellers: na het zuur, dan nu het zoet

en nog veel meer...

Deze editie móet je hebben. Vraag een proefnummer aan of neem een abonnement!