Abonneren  Inloggen

Grafische bedrijven bundelen krachten

29 december 2021

Drukkerij Buijten & Schipperheijn (Amsterdam) en Drukkerij AMV (Lunteren) gaan de krachten bundelen. Voor beide bedrijven betekent dat uitbreiding van de mogelijkheden.

Buijten & Schipperheijn drukt op groot formaat, is sterk in producties van boeken en tijdschriften en heeft als specialisme cartografie, met name voor toeristische doeleinden (zoals fietskaarten). AMV verzorgt een breed pakket drukwerk, van klein tot groot en beschikt over een eigen ontwerpstudio.

Ontwikkeling van nieuwe producten

Theo van den Brink van AMV: ‘Door vergroting van de productiecapaciteit kunnen we veel meer zelf uitvoeren en daardoor onze klanten efficiënter van dienst zijn. We zien ook uit naar de ontwikkeling van nieuwe producten op het gebied van de cartografie.’

Ook Cees van de Beek van Buijten & Schipperheijn is blij met de samenwerking: ‘De portfolio van AMV sluit mooi aan bij die van ons. Voor onze opdrachtgevers en uitgeverij Buijten & Schipperheijn hebben we met de creatieve expertise van AMV nieuwe mogelijkheden in eigen huis.’

Naam

De nieuwe combinatie zal verder gaan onder de naam AMV | Buijten & Schipperheijn grafimedia. De vestigingsplaats is Lunteren, de locatie waar drukkerij AMV al vele jaren is gevestigd.

Uitgeverijactiviteiten

Buijten & Schipperheijn zet zelfstandig de uitgeverijactiviteiten voort en gaat daarbij nauw samenwerken enerzijds met het productiebedrijf AMV | Buijten & Schipperheijn grafimedia, anderzijds met collega-uitgever Vuurbaak te Amersfoort.

Bron: Drukkerij AMV