Abonneren  Inloggen

Vakdag Print & Sign: eindelijk weer netwerken

13 oktober 2021

Dinsdag was het eindelijk weer zo ver. Grafici uit de print- en signbranche kwamen in het NBC in Nieuwegein samen om weer te kunnen netwerken tijdens de Vakdag Print & Sign.

Dit netwerkevenement wordt ieder jaar georganiseerd door PRINTmatters en kon gelukkig ook dit tumultueuze jaar doorgang vinden. Met een dagvullend programma, een volle beursvloer en 943 bezoekers was het een zeer geslaagde dag.

Inspirerende sessies

Verschillende onderwerpen en sprekers passeerden de revue. Bezoekers konden zich voor acht parallelsessies inschrijven. Een toekomstgerichte blik stond deze dag centraal met het thema FUTUREPROOF. De onderwerpen varieerden van actuele problemen tot toekomstgerichte. De onderwerpen die aan bod kwamen:

  • Een uitgebreide schets van de papiermarkt en de verwachte ontwikkeling voor de komende tijd.
  • Hoe Prinect software het verpakkingsdrukkerijen het werk makkelijker maakt.
  • De voordelen van Landa en voor welke drukkerijen de Nanography interessant kan zijn.
  • Sidekix benadrukte de rol van marketing fulfilment in de printwereld.
  • De analyse over het tekort aan vakmensen en hoe je jongere generaties werft en behoudt bleek een schot in de roos.
  • Hoe grafici met omdenken weer passie voor de grafische ambacht kunnen vinden.
  • Gigantische fotografische kunst, zo groot als een voetbalveld, en verspreid over de wereld tentoongesteld.
  • Een uitgebreide presentatie van Kyocera over de druk- en printmarkt en de ontwikkelingen en posities van offset, toner en inkjet hielp ondernemers verder bij de keuze voor inzet van enkele of alle technieken.

Heb je sessies moeten missen? Geen probleem. De komende tijd zullen we verslagen van alle sessies online plaatsen. Houd dus onze website en nieuwsbrief in de gaten!

Aanmelden nieuwsbrief

Masterclass Geluk & de ‘behangkoning’

In de Grandhall gaf cabaretier Guido Weijers een Masterclass Geluk. Een uur lang hing een overvolle zaal aan de lippen van deze ervaren spreker. ‘Behangkoning’ John van Zweden sloot in diezelfde hal de dag af met en prachtig verhaal. Als schooljongen werd hij fan van de Britse voebalclub Swansea. Jaren later werd hij aandeelhouder en zelfs directeur van die Britse club, terwijl hij daarnaast zijn behang- en woninginrichtingszaak in Den Haag runde. Een ongelooflijk, maar waar gebeurd verhaal. Er is zowel een boek als een film over dit ‘sprookje’ gemaakt; aanrader. Vervolgens was het party tijdens het walking dinner waar onder het genot van een hapje en een drankje nog lang werd doorgepraat.

Volle beursvloer

Op de beursvloer kon iedereen als vanouds, zonder een digitaal scherm ertussen en zonder 1,5 meter afstand, met elkaar kennismaken, ervaringen uitwisselen en herinneringen opdoen. Handen werden geschud, visitekaartjes werden uitgedeeld en nummers werden uitgewisseld. De Vakdag liet duidelijk zien hoe erg iedereen weer had gesmacht naar het real-life ontmoeten van collega’s en hoe belangrijk zo’n netwerkdag is voor de grafische branche.

Geslaagde dag

Ook organisator PRINTmatters kijkt terug op een erg geslaagde dag. Hoewel de datum van de Vakdag enkele keren is verplaatst, kon het dit keer gelukkig doorgaan en zag de organisator toch nog liefst 943 bezoekers op het netwerkevenement afkomen. PRINTmatters bedankt alle bezoekers, standhouders en sprekers voor het laten slagen van deze schitterende dag!

Bekijk de foto’s

Op naar Vakdag Print & Sign 2022

Als eerste weten wanneer de Vakdag plaatsvindt in 2022? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters en blijf op de hoogte!

Inschrijven voor de nieuwsbrief