Abonneren  Inloggen

SDD introduceert Press Trim Module

23 juni 2021

System Rainbow met de SDD Press Trim Module is de nieuwste innovatie in een lange reeks in de 20-jarige historie van SDD in Emst.

Professionele uitstraling met Press Trim Module

De SDD Press Trim Module is ontworpen om geprinte booklets een professionele uitstraling te geven. Dit afwerkingssysteem is gelanceerd door Canon Europe voor het gebruik op de varioPRINT 140- en de imagePRESS C910-serie printers, mits deze printers geconfigureerd zijn met een W1 PRO Booklet Finisher. System Rainbow is de naam van dit nieuwe compacte, modulaire finishing systeem. Met System Rainbow kunnen klanten kiezen voor de afwerking die zij op dat moment wensen. Tevens is System Rainbow een instapsysteem voor het printen van booklets met een kleine oplage.

Vierkante rug

De meest eenvoudige System Rainbow-configuratie is een face-trimmer met extra drukrol mechanisme die de rug van de booklets vlakker maakt. Zelfs met het instapsysteem kan een aanzienlijk hogere kwaliteit booklet worden geproduceerd.

Door de modulariteit heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit diverse configuraties; van het instapsysteem tot het meest geavanceerde systeem. Het geavanceerde systeem bevat modules die de boven- en onderkant van de booklets bijsnijden en deze voorzien van een vierkante rug.

Bonus voor de operator

Tijdens de ontwikkeling van de Press Trim Module richtte SDD zich zoals altijd op het bedieningsgemak en de levensduur van alle onderdelen. De mesblokken worden zo gebouwd dat zij een lange levensduur hebben. Ook is veel aandacht besteed aan installatie- en onderhoudsaspecten en een snellere uitwisseling van onderdelen, zoals bijvoorbeeld die mesblokken. Dit om zo een maximale tijdsbesparing te garanderen. ‘Voor de operator is de automatische formaat omstelling tussen verschillende taken een echte bonus,’ aldus SDD. Het implementeren van een System Rainbow is zo eenvoudig dat zelfs de inbouw aan een bestaande Canon Booklet Finisher installatie tot de mogelijkheden behoort.