Abonneren  Inloggen

Zeefdrukker Wollux bestaat 75 jaar

17 juni 2021

Het Belgische Wollux, een zusterbedrijf van de Nederlandse vestiging InPromo in Beverwijk , bestaat 75 jaar. Wollux is gespecialiseerd in zeefdruk voor reclameobjecten.

Het 75-jarige Wollux maakt deel uit van de groep Koramic Visual Communication (KVC). Andere productiebedrijven in België binnen deze groep zijn Hecht en Créaset. In Frankrijk heeft de groep IOC Print en IOC Retail in portefeuille. Ook zijn er nog entiteiten in Spanje (Garsan) en in de UK (House of Flags). In Nederland is KVC sinds begin 2020 eigenaar van InPromo. Bij elkaar bestrijken deze bedrijven vrijwel alle facetten van de gedrukte visuele communicatiemiddelen.

Een voorbeeld van het werk van Wollux

Reclametextiel

Wollux is daarbij de specialist als het gaat om het bedrukken van reclametextiel. Onder die noemer wordt een breed palet aan textielproducten vervaardigd voor buitentoepassingen, zoals beachvlaggen en spandoeken maar evengoed binnentoepassingen met onder meer rollup banners en lichtbakdoeken.

Zeefdruk

Wollux onderscheidt zich in de markt door zijn vooruitstrevende zeefdrukinstallatie. Zeefdruk is geschikt om grote hoeveelheden textieldoeken te drukken. Wollux gebruikt binnen de zeefdruk watergedragen inkten.