Abonneren  Inloggen

Graspapier voor McDonald’s hamburgers

7 juni 2021

De Duitse McDonald’s test met hamburgers verpakt in graspapier. ‘Dit bespaart 70 procent aan verpakkingsmateriaal’, aldus Holger Beeck, CEO van McDonald’s Germany.

McWraps ook in graspapier

Met de Deutschlandburger (Duitse burger) verpakt McDonald's Duitsland een premium burger in graspapier in plaats van in een doosje. Met deze verandering in verpakkingen benadrukt het bedrijf zijn voornemen om in de toekomst meer te focussen op duurzamere verpakkingsoplossingen. Naast de Deutschlandburger zijn er ook McWraps verkrijgbaar verpakt in graspapier.

FSC-gecertificeerd

Dankzij innovatieve processen en de opname van grasvezels in het papier kunnen bij de productie grote hoeveelheden energie, water en CO2 worden bespaard. Bovendien worden bij de productie van de pulp geen chemicaliën gebruikt. Het graspapier dat McDonald's gebruikt, bevat een grasgehalte van 20 procent en is FSC-gecertificeerd. Het is afkomstig van bestaande grasvelden en concurreert dus volgens het bedrijf niet met andere mogelijke toepassingen. De overstap naar graspapier reduceert 70 procent verpakkingsmateriaal.