Abonneren  Inloggen

Meerssen Papier eis niet ontvankelijk

11 mei 2021

Meerssen Papier stapte naar de rechter, omdat het bedrijf vindt dat de provincie Limburg afspraken niet is nagekomen. De kortgedingrechter heeft de eis van Meerssen Papier als niet ontvankelijk verklaard.

De provincie wordt door de rechter wel aangerekend dat zij de papierfabriek niet tijdig op de hoogte hebben gesteld dat er voor niet-ontvankelijkheid gepleit zou worden.

Directeur Pijsel van Meerssen Papier laat aan 1Limburg weten teleurgesteld te zijn: ‘We hebben nu een half jaar kostbare tijd verloren.’ Als het bedrijf dit eerder had geweten, was het in kort geding naar de bestuursrechter gegaan.

Vijf jaar

De onderhouds- en brandveiligheidsmaatregelen die de RUD verlangt, kunnen volgens Meerssen Papier niet behaald worden binnen de geëiste vijf jaar, zonder dat het één of twee jaar zou sluiten. Volgens het bedrijf is het financieel niet haalbaar. Daarnaast zou er volgens de fabriek tien jaar zijn afgesproken, niet vijf jaar.

Rond de tafel

‘We gaan de provincie verzoeken om op zeer korte termijn rond de tafel te gaan zitten, met een persoon erbij die beslissingsbevoegdheid heeft. Om zo tot een oplossing te komen’, zo vertelt Pijsel aan 1Limburg. ‘Lukt dat niet dat wordt het voor ons einde oefening.’ Een woordvoerder van de provincie heeft aangegeven dat ze openstaan voor een gesprek.