Abonneren  Inloggen

Knalrood, drupa-rood

13 april 2021

Over een week is het zover. De digitale versie van drupa. Aan dit unieke evenement besteden we flink wat aandacht in de nieuwe PRINTmatters. Vandaar deze drupa-rode cover om de editie die deze week bij de lezers op de mat valt.

Drupa, de enorme vierjaarlijkse grafimediabeurs in Düsseldorf verschoof vanwege covid-19 van 2020 naar 2021 om vervolgens zelfs afgelast te worden. De organisatie koos als tussenoplossing voor een virtuele versie die van 20 tot en met 23 april 2021 plaatsvindt. Wij zoomen in deze editie flink in op dit unieke digitale event.

Online print redt print

Verder biedt dit mooie nummer aandacht aan de Duitse online-print-watcher Bernd Zipper die durft te beweren dat online print de redding is van print. We interviewden Maarten van der Velden, commercieel directeur van Multicopy The Communication Company, over franchise als optie in deze pittige tijden. Adviseur en data-analist Richard van Hoorn gaat in op de IT bij grafimediabedrijven en beschrijft de IT-architectuur van e-commerce-drukkerijen en die van traditionele drukkerijen. In dat artikel vertelt hij ook dat het tijd wordt om in grafische bedrijven een eigen IT-organisatie op te zetten.

Simpel complex drukwerk bestellen

Benchpool komt met een inkoop-primeur, Printplaza. Dit systeem maakt het voor drukwerkinkopers simpel om online complex drukwerk te bestellen. In de serie over lokale printmedia komt graficus Ron Bäumler aan het woord. Hij is naast eigenaar van grafische activiteiten in de regio Boxmeer de laatste jaren ook succesvol bezig als uitgever van (steeds meer) lokale kranten in de regio Brabant/Limburg.

Er staat nog veel meer interessants in deze lekkere editie. Geïnteresseerd?
Neem een proefnummer of word abonnee!