Abonneren  Inloggen

Volledige circulaire soft signage

12 april 2021

Texo Trade Services (TTS) zet een Textiel Recycling Service op en introduceert een ‘groene’ textiellijn. Met de recycling service krijgen klanten in de soft signage de kans om hun eigen klanten volledig circulaire signing aan te bieden. Met de ‘groene’ textiellijn, gemaakt van gerecyclede PET-garen, kunnen ondernemers voldoen aan de vraag naar duurzame printproducten.

TTS Recycling Service

Met de TTS Textiel Recycling Service kunnen klanten gebruikt sublimatiegeprint textiel laten ophalen en recyclen. Denk aan gebruikte vlaggen, peesdoeken, banners en restrollen textiel die kortstondig worden ingezet op bijvoorbeeld een festival of beurs. TTS neemt bij levering met eigen transport het aangeboden textiel mee terug. Dit wordt opgeslagen en als één grote partij voor recycling aangeboden bij een recyclingbedrijf dat gespecialiseerd is in de duurzame verwerking van textiel. De stoffen kunnen vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld zitzakvulling.

TTS GREEN Textiles

Het gehele assortiment textiel van TTS is 100% PVC-vrij. Dat betekent al een enorme afvalreductie, want producten van polyester zijn vaak de helft lichter dan vergelijkbare van PVC. Daarnaast kan polyester gerecycled worden. Maar dit gebeurt nog niet altijd, terwijl de vraag naar duurzame printproducten wél toeneemt. Het bedrijf introduceert daarom de GREEN textiellijn, waarbij van elk textiel een 100% gerecyclede variant wordt aangeboden. Voor bijna elke vorm van soft signage – zowel sublimatie als UV-inkten – heeft TTS een gerecycled alternatief.

Over Texo Trade Services (TTS)

Texo Trade Services is fabrikant en distributeur van digitaal bedrukbaar textiel, sublimatie transferpapier, kalander beschermpapier en textiel afwerkingsproducten voor de mode-, visuele communicatie-, interieur- en sportindustrie. TTS is gevestigd in Moordrecht, met vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië en agentschappen wereldwijd.

Groen textiel