Abonneren  Inloggen

Buroform investeert in LE UV Heidelberg Speedmaster

7 april 2021

Buroform heeft het machinepark uitgebreid met de LE UV Heidelberg Speedmaster CX102-4, een full option-offsetpers waarmee de drukkerij sneller, efficiënter en duurzamer kan drukken.

Low Energy Ultra Violet

LE UV staat voor Low Energy Ultra Violet: in tegenstelling tot traditionele UV-offsetpersen gebeurt de inktuitharding door middel van energiezuinige lampen met een nauwkeurig uitgekiend spectrum. Daarbovenop wordt het gebruik van wasvloeistof gereduceerd tot 2 cl per plaat en zorgt een stand-by-functie ervoor dat er de helft minder stroom nodig is dan normaal.

Duurzaam ondernemen

Buroform laat weten dat de investering van de LE UV past bij de visie van het bedrijf op duurzaam ondernemen. Zo werden er bij de productie van de pers 918 bomen geplant ter compensatie.

Voordelen

De LE UV-technologie heeft meerdere voordelen. De inkt is snel uitgehard en kan daardoor meteen afgewerkt worden. Doorlooptijden zijn korter en levertermijnen sneller. Er is nauwelijks antismetpoeder nodig en er is geen risico meer op de overzetting van inkt op bovenliggende vellen.

Hoge productiviteit, sublieme kwaliteit

De push-to-stoptechnologie bevordert de productiviteit. De pers werkt bijna volledig automatisch. Platen worden vervangen, gepositioneerd en gecontroleerd door de machine zelf. De inschiet (het papierverlies) verschuift bijna met een factor tien naar beneden én de pers is binnen een minuut ingesteld en klaar om te drukken. Buroform stelt dat er ieder uur tot 16.500 vellen verwerkt kunnen worden.

Bron & beeld: buroform