Abonneren  Inloggen

Drukkerij te Sligte-Olijdam investeert

15 januari 2021

Drukkerij te Sligte-Olijdam in Enschede investeert in vergaar- en hechtapparatuur. ‘Het vergaarwerk blijft toenemen,’ verklaart directeur Nathalie Poelhekken de aanschaf voor de bijna honderdjarige onderneming.

Drukkerij kiest niet voor specialisatie

De 23 man tellende onderneming kiest in tegenstelling tot andere drukkerijen niet voor specialisatie. ‘Het gaat ons om het ontzorgen en daarom produceren we alle soorten drukwerk,’ aldus Poelhekken. ‘We produceren ook veel huisstijldrukwerk, ook voor collega-drukkerijen.’ Het diverse drukwerkpakket wordt zoveel mogelijk in eigen huis gemaakt. ‘Vandaar dat we naast het drukken ook in huis veredelen, zoals cacheren, foliën, lamineren, pregen, stansen en bijzonderheden als kleur op snee.’

MKW Rapid 10 stations vergaarmachine

Het vergaarwerk werd nog uitbesteed. ‘Daarin zien we zo’n groei met veel heen- en weer transport, dat het ons verstandig leek te investeren in eigen machines. Het gaat om een MKW Rapid 10 stations vergaarmachine met een SFT 350 hecht-/vouw-/ snijstation. De onderneming stamt uit 1921 en bestaat deze zomer honderd jaar.