Terug naar overzicht

Sign
lenn, faberexposize, evenementen, sign, signbedrijf, overname

FaberExposize neemt LENN over

Signingbedrijf LENN in Delft zet haar werkzaamheden voort onder de vlag van FaberExposize uit Amsterdam. Het jaar begon goed voor LENN. ‘En toen kwam corona,’ zegt Erik Lenstra, oprichter van LENN dat actief is voor de evenementenbranche.

  • 3 aug 2020

LENN is een naam in de wereld van signing. Ze staan bekend om kwaliteit, oog voor detail en een soepel traject van A tot Z als het om de aankleding van evenementen gaat,’ aldus de nieuwe eigenaar. ‘De combinatie LENN/FaberExposize biedt beide onderdelen de mogelijkheid om echt een totaalaanbod met optimale kwaliteit, flexibiliteit en snelheid aan te bieden in een dynamische markt.’

Onderdeel Faber Group

Het overgenomen bedrijf blijft in Delft. FaberExposize zet LENN voort als onderdeel van de Faber Group. Simone Pronk, Henk Idzinga en DJ de Waal, oud medewerkers en gezegend met het LENN-DNA, zijn per 1 augustus in dienst van het ‘nieuwe’ LENN. Zij gaan het bedrijf runnen, onder de hoede van Eric Verkerk, algemeen directeur van FaberExposize.

‘En toen kwam corona’

Eind februari zag het er – zoals voor vele organisaties in de evenementenwereld – rooskleurig uit voor LENN. Het bedrijf begon aan het beste seizoen in haar 12-jarige bestaan. Alles en iedereen stond gereed om vele grote, mooie projecten uit te voeren. ‘En toen kwam corona,’ zegt Erik Lenstra, oprichter van LENN. ‘We stonden in een keer stil. Op het meest ongelukkige moment. Onze financiële buffer was een stuk lager en we hadden flink geïnvesteerd voor het komende drukke jaar. Er moest snel worden geschakeld: prognoses maken en risico’s inschatten. Daaruit volgde al vlot de conclusie dat het niet haalbaar was om LENN op een financieel gezonde manier voort te zetten.’

Geen tijd om lang na te denken

De moeilijkste keuze sinds de oprichting van LENN moest gemaakt worden, er was geen tijd om er lang over na te denken. Lenstra besloot te stoppen met LENN. Met de medewerkers, die zo belangrijk zijn geweest in het succes van LENN, zijn afspraken gemaakt en hun contracten zijn stopgezet. Ondertussen werd hard gezocht naar een partij die de activa van LENN wilde overnemen, om met die opbrengsten te zorgen dat LENN financieel netjes afgesloten kan worden.

Kansen door samenwerking

In diezelfde tijd zag Eric Verkerk kansen voor LENN en FaberExposize: ‘In de wereld van signing is LENN een naam die bekend staat om kwaliteit, oog voor detail en een soepel traject van A tot Z als het om de aankleding van evenementen gaat. Het zou zonde zijn als zo’n mooi bedrijf als LENN verdwijnt. We zijn in gesprek gegaan, waaruit al snel de toegevoegde waarde van de combinatie FaberExposize en LENN bleek.’

Snel weer operationeel

Alle partijen zijn enthousiast en kunnen niet wachten om van start te gaan. Daarom gaan de lijnen en deuren per 1 augustus weer open. Lenstra is blij: ‘Ik had dit niet durven dromen en vind het zo fijn dat LENN voort blijft bestaan. Dat onze klanten nog terecht kunnen bij een partij waar ze al zoveel jaren zaken mee doen. Ik weet zeker dat er op deze manier nog een mooie toekomst voor LENN ligt’

Mooie club enthousiaste mensen

Ook Verkerk ziet kansen: ‘Met deze stap versterken wij onze mogelijkheden met een grote voorraad aan huurmateriaal, een mooie club van enthousiaste en kundige mensen voor het projectmanagement en de uitvoer op locatie. De combinatie LENN/FaberExposize maakt het voor beide onderdelen mogelijk echt een totaalaanbod met optimale kwaliteit, flexibiliteit en snelheid aan te bieden in deze dynamische markt.’

Foto: De contracten zijn getekend en de sleutels zijn door LENN-oprichter Erik Lenstra overgedragen aan Mark Faber (links) en Eric Verkerk (rechts) van FaberExposize.

Alles over de effecten van corona op de print- en signbranche