Abonneren  Inloggen

Professionele visitekaartjes ontwerp je niet zelf!

12 november 2019

Hoewel we leven in een digitaal tijdperk, en communicatie via sociale media steeds belangrijker wordt, is het hebben van een goed Visitekaartje nog altijd een must. Het is een eenvoudige manier om je gegevens door te geven wanneer je met iemand in gesprek bent en zorgt voor herkenbare reclame. Het hebben van visitekaartjes met een goed ontwerp is daarom van groot belang. Het is verstandig om het ontwerp over te laten aan een professional.

Geef de juiste informatie
Goede visitekaartjes moeten aan een aantal eisen voldoen. De juiste informatie moet er op staan, maar ook weer niet te veel. Mensen moeten weten hoe je bereikbaar bent, maar zet geen uitgebreide bedrijfsinformatie op je visitekaartjes. Kort en helder is beter dan een overdaad aan tekst. Zorg ervoor dat alle informatie klopt. Dubbelcheck dit voordat de kaartjes worden gedrukt.

Bestaand template of uniek ontwerp?
Natuurlijk is het mogelijk om zelf (online) visitekaartjes te ontwerpen. Hier zijn echter risico’s aan verbonden. Vaak wordt er bij zelf ontworpen kaartjes gebruik gemaakt van bestaande templates. Hoewel dit er goed uit kan zien, is het risico groot dat een ander bedrijf in de sector dezelfde lay-out gebruikt. Dit is niet goed voor de herkenbaarheid van jouw bedrijf. Een uniek kaartje dat qua stijl aansluit op de huisstijl van het bedrijf is beter.

Een eigen ontwerp maken kan natuurlijk ook, maar niet iedereen is hier even goed in. Er bestaat een kans dat je ontwerp er digitaal goed uitziet, maar eenmaal gedrukt toch niet zo goed blijkt te zijn. Om te zorgen dat jouw visitekaartjes aan alle eisen voldoen en een goede reclame zijn voor het bedrijf, kun je ze beter professioneel laten ontwerpen.