Abonneren  Inloggen

Wat is het ideale kerstpakket?

5 november 2019

Binnenkort is het moment weer daar om een kerstpakket te kopen. De keuze voor het juiste kerstpakket is voor veel bedrijven nog een ware uitdaging. Aan ieders wensen voldoen is niet altijd makkelijk, zeker niet als groot bedrijf. Hoe kun je dan als bedrijf het ideale kerstpakket samenstellen? Dit zijn een paar punten om rekening mee te houden.

Doe er een persoonlijke boodschap bij

Het ideale kerstpakket is een pakket dat past bij iedere werknemer. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als binnen je bedrijf veel verschillende mensen werken? Een optie zou kunnen zijn om een bon te geven waarmee je werknemers zelf een cadeau kunnen uitkiezen. Echt persoonlijk is dat alleen niet. De gouden tip: doe er een persoonlijke boodschap bij. Schrijf bijvoorbeeld een persoonlijke brief waarin je je medewerkers bedankt voor hun inzet. Daarmee maak je welk cadeau dan ook een stuk persoonlijker.

Kies voor iets wat bij het personeel past

Een kerstpakket moet natuurlijk wel passen bij het personeel. Zo is een kerstpakket met enkel verzorgingsproducten geen goed idee voor mannen. Een pakket met sterke drank zal niet in de smaak vallen bij zwangere medewerkers. En een pakket met producten voor in huis wordt misschien ook niet door iedereen gewaardeerd. De truc is dan ook om goed te kijken wat bij jouw personeel past. Kiezen voor meerdere soorten pakketten of je medewerkers daar zelf uit laten kiezen, is natuurlijk ook een mogelijkheid. Voor iedereen is wel een passend kerstpakket te vinden.

Zorg voor afwisseling

Verder is het leuk om elk jaar iets anders te geven. Zo is een duurzaam kerstpakket hartstikke leuk, maar de kans is groot dat je medewerkers na drie jaar op rij een duurzaam pakket te hebben ontvangen graag iets anders willen. Wissel daarom af en probeer elk jaar een beetje creatief te zijn in je keuze. Dat maakt de inhoud van het kerstpakket echt een verrassing voor je personeel.