Terug naar overzicht

Print

Toch geen overname Corelio

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws gaat de overname van rotatiedrukkerij Corelio door Moderna niet door. De persen zijn gisteravond stilgezet.

  • 6 sep 2019

Hoewel de persen stil staan en het personeel naar huis is, lijkt het boek nog niet helemaal gesloten. Curator Marga Pieters, die belast was met het faillissement van Circle Media Group, stelt drukkerij Moderna namelijk in gebreke. Het overnamecontract is op 27 augustus ondertekend, maar het bedrag van 1 miljoen euro is ruim een week later, ondanks contractuele verplichtingen, nog niet betaald, aldus de krant.

Veel hoop op een goed einde hebben de vakbonden in ieder geval niet meer, aldus Ann Verhelst van ACV-BIE. Ironisch genoeg was het vakbondstijdschrift van de Christelijke zuil het laatste drukwerk dat voorlopig van de persen rolde. “En we vrezen dat dit zo zal blijven, aangezien klanten na alle onzekerheid ongetwijfeld alternatieven zullen zoeken.”

Lees hier het hele verhaal

Er is veel onduidelijk over de oorzaak van de nu ontstane situiatie. Alleen nieuwsblad.be kreeg iets los bij de nieuwe eigenaar. 
“We zijn er kapot van, maar het is ons onmogelijk gemaakt”, zegt overnemer Eric Bongaerts, die voorlopig geen bijkomende informatie geeft, meldt nieuwsblad.be.