Terug naar overzicht

Print

Heidelberg versnelt de digitale transformatie

Tijdens de vorige week gehouden jaarvergadering over het boekjaar 2018/2019 van Heidelberger Druckmaschinen AG bleken de cijfers positief. Er wordt ingezet op versnelling van de digitale transformatie, de verdere uitbouw van abonnementenmodellen. De vergadering koos de Chinese Li Li in de Raad van Commissarissen.

  • 29 jul 2019

Ongeveer 1.200 aandeelhouders, die samen bijna 36 procent van het aandelenkapitaal vertegenwoordigen, namen vorige week deel aan de jaarlijkse algemene vergadering van Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) in Mannheim. ‘Na de succesvolle afronding van het boekjaar 2018/19 wil Heidelberg de digitale transformatie versnellen,’ vertelde Rainer Hundsdörfer, ceo van Heidelberger Druckmaschinen. Vooral de uitbreiding van innovatieve digitale bedrijfsmodellen en het aanzienlijk hogere aandeel van terugkerende contractinkomsten zouden het bedrijf in de toekomst minder gevoelig moeten maken voor conjuncturele schommelingen. Gezien de ongeveer 30 contracten die in het boekjaar 2018/19 zijn gesloten en de toenemende vraag van klanten, breidt Heidelberg zijn abonnement verder uit. Naast het complete pakket van apparatuur, services, verbruiksgoederen en software in een meerjarig op gebruik gebaseerd contract, is het in de toekomst ook mogelijk om er ook afzonderlijke componenten gedurende een bepaalde periode te combineren. Op middellange termijn moet ongeveer een derde van de totale omzet gegenereerd worden via contractactiviteiten.

 

De verwerving van een strategisch aandeel in de Heidelbergonderneming door de Chinese Masterwork Group Co., Ltd leidde tot een benoeming in de Raad van Commissarissen van mevrouw Li Li uit Tianjin City. Zij is voorzitter van de raad van bestuur van Masterwork Group Co.